Мали Зворник, 02.05.2018. године

Традиционална првомајска кајак – кану регата, Дрином и Савом, у среду, 02. маја, у поподневним сатима стићи ће у Мали Зворник, где ће остати до сутрадан подне, а након тога наставити даље ка циљу. 

Учесници пловидбе, међу којима су веслачи из више европских земаља, једнодневно заустављање у Малом Зворнику искористиће за одмор и окрепљење, уз обилазак културних знаменитости, дружење са мештанима и приредбу, коју ће традиционално, у знак гостопримства, уз подршку Општине Мали Зворник, организовати Библиотека „17. септембар“. 

Гости, њих око 80, и овог пута биће смештени на терену ФК“Јединство“. У оквиру програма добродошлице, моћи ће да посете „Подземни град Карађорђевића“ и уживају у наступу Ветерана фолклора Малог Зворника, који је предвиђен у среду, од 19.00 часова. 

Уз историјске, културне и традиционалне вредности места, регаташи ће моћи да упознају и локалну гастрономију. 

Вечеру за све учеснике, у оквиру традиционалног дочека, организоваће Општина Мали Зворник. 

Првомајска кајак – кану регата од Вишеграда до Београда, по 19. пут проћи ће кроз Мали Зворник, а међу њеним учесницима овог пута су веслачи из Немачке, Аустрије, Словачке, Мађарске, Хрватске, Румуније, Бугарске, Пољске, Македоније, Републике Српске и Србије. 

Они су позвали Малозворничане да им се придруже у остатку пловидбе. 

Регата носи назив Меморијал “Витомир Диздаревић – Адмирал Кук”, а њен организатор је Кајак клуб “Српски веслачи” из Белог Потока. 

Витомир Диздаревић био је кануиста, пореклом из оближње Јање, који је читав свој век провео у Београду и посветио промоцији Дрине, Саве и Дунава и овог дивног спорта. 

Љиљана Ристановић