На подручју општине Мали Зворник киша већ неколико сати не пада али је ситуација на терену након поплава веома тешка.

Јак поплавни талас  током ноћи причинио је огромну штету околним селима. Вода је улазила у куће и дворишта и носила све пред собом. На срећу људских жртава није било. Сада се убрзано ради на успостављању редовног снабдевања струјом и водом  где год је то могуће, и успоставњању саобраћајне комуникације. Међутим, поједина села и засеоци услед изливања воде, клизишта и одрона и поред свих напора и дање су потпуно одсечена. Оперативно технички тимови Штаба за ванредне ситуације чине све да укажу помоћ грађанима.

У Доњу Трешницу помоћ се допрема запрежним колима брдским путем преко Горњег Читлука, јер је обећани хеликоптер изостао. Према речима команданта штаба за ванредне ситуације општине Мали Зворник, председника општине Драгана Богићевића у поплављена села где год је могуће упућене су цистерне са водом за пиће, као и одређене количине хране за најугроженије. 

 – Драган Богићевић, командант Штаба за ванредне ситуације и председник општине Мали Зворник – извештај о стању на подручју Општине Мали Зворник након поплава и активностима које Штаб предузима у циљу заштите и спашавања становништва. – ИЗЈАВА (.mp3)