05.06.2017. године 

Интернационални теквондо турнир „Мали Зворник опен“, у суботу, о3. јуна, у сали Средње школе у Малом Зворнику, окупио је 170 учесника из 4 државе, Србије, Босне и Херцеговине, Словеније и Македоније. Овај спортски догађај, уз подршку Општине Мали Зворник, по трећи пут, организовао је локални теквондо клуб „Душан Силни“. 

Манифестацију је отворио председник општине Зоран Јевтић. Том приликом он је поздравио учеснике и пожелео им успех на такмичењу. 

Након вишесатних надметања у две дисциплине, фомама и спарингу, победници турнира су теквондоисти клуба “Top team” из Бачке Тополе, са освојена 192 бода. Клуб “Душан Силни” из Малог Зворника, са 148 бодова, освојио је друго место, док је трећу позицију заузео “Tae-Lo” из Лознице, са 111 бодова. 

У категорији млађих кадета најбољи су били Дејана Ристић, чланица ТК “Шековићи” (БиХ), и Лука Зељић, члан ТК “Душан Силни”из Малог Зворника. Међу старијим кадетима истакли су се Бојана Ћирић, ТК “Душан Силни” Мали Зворник, и Давид Крстески , члан ТК „HWA-RANG“, Лескоец (Македонија). 

У јуниорској категорији титулу најбољих спортиста на такмичењу понели су Маша Моћевић, ТК “Top team” Бачка Топола, и Јане Димов, „HWA-RANG“ Лескоец (Македонија). 

Најуспешнији сениори турнира у Малом Зворнику су Јелена Нађпастор и Огњен Претровић, чланови ТК “Top team” из Бачке Тополе. 

Најбољим клубовима и спортистима овог такмичења додељени су пехари и медаље. Укупно је уручено 350 медаља, од чега 90 златних. 

Свим учесницима на такмичењу уручене су захвалнице за учешће и промоцију спорта у Општини Мали Зворник. 

Теквондоисти домаћег клуба “Душан Силни” на турниру су носили нове дресове, које им је за ту прилику даровао Спортски савез општине Мали Зворник.

Љиљана Ристановић

{gallery}/2017/2017-06-03_3_mali_zvornik_open/{/gallery}