Мали Зворник, 25.07.2018. године

На захтев локалне управе у Малом Зворнику, Хидроелектрана „Зворник“ Мали Зворник у протекла два месеца спровела је акцију детаљног чишћења и уређења Зворничког језера и обале реке Дрине. Током акције сакупљан је отпад са површине реке и језера, као и дуж обалоутврде, уништаван коров и друго слично растиње, те уклањане зелене алге са површине воде и подводне траве.

Према речима председника општине Зорана Јевтића, чишћење Дрине и Зворничког језера реализовано је на почетку купалишне сезоне, у сусрет манифестацији „Дрина је смисао живота“, како би услови за прилаз Дрини и Зворничком језеру за купаче и риболовце били што бољи и безбеднији.

Он је навео да је одржавање површине и обалоутврде Зворничког језера и реке Дрине чистим обавеза предузећа „Србијаводе“ и делом Хидроелектране „Зворник“, али да се грађани углавном обраћају општини захтевом за уређење језера и Дрине, када се за то укаже потреба, због чега је општина почетком јуна упутила захтев хидроелектрани за уређење критичних локација на језеру и реци. 

Љиљана Ристановић