Министарство туризма и омладине Републике Србије донирало је Туристичкој организацији општине Мали Зворник 300.000 динара за отварање сувенирнице у оквиру културно – историјског комплекса „Подземни град Карађорђевића“ у Малом Зворнику.

Према речима директорке Туристичке организације, Марице Лукић, и локална самоуправа определиће 300.000 динара за ове намене.

Она је навела да су поменута средства добијена на јавном конкурсу министраства, преко пројекта у оквиру којег је предвиђено да половину средстава потребних за набавку сувенира и промоцију локалитета обезбеди општина.

Лукић је подсетила да је у ранијим фазама реконструкције и уређења Подземног града Карађорђевића набављен неопходни намештај за сувенирницу, полице и витрине за излагање сувенира, као и пулт за продају.

Директорка је навела да потреба за отварањем сувенирнице одавно постоји, а посебно је изражена у последње време, услед повећаног броја посета овом објекту и све чешћег интересовања посетилаца за куповину сувенира који би их сећали на посету Малом Зворнику и Подземном граду Карађорђевића.

У сувенирници ће на продају бити понуђени различити предмети које посетиоци на путовањима воле да пазаре, као што су магнети, метални и дрвени привесци, отварачи за флаше, шоље, качкети, мини роковници и остали слични сувенири са ознаком Малог Зворника.

У понуди ће бити и разгледнице општине Мали Зворник, које је израдио уметник Славко Костић.

Лукић је навела да предстоји процедура потписивања уговора у Министарству туризма и омладине о коришћењу добијених средстава, а након тога и набавка сувенира.

Отварање сувенирнице предвиђено је у јуну текуће године.

„Lotel Media Group“ Лозница/Љ.Ристановић