Председник општине Мали Зворник Зоран Јевтић и директор Дома здравља Мали Зворник др Драган Бојић посетили су данас мобилни мамограф у којем се од јуче врше прегледи у нашој општини. 
Том приликом су поново позвали све наше суграђанке које су у циљној групи жена од 50 до 69 година старости да се одазову овој акцији и искористе бесплатан превентивни преглед, јер се мамографским прегледом могу уочити промене које доводе до рака дојке у раној фази када је проценат излечења преко 90%. Да би се повећао обухват циљне групе за мамографски преглед, уз претходни упут специјалисте гинекологије, позиву се могу одазвати и жене од 40 до 49 година старости.
Др Бојић је истакао да према подацима Дома здравља у нашој општини у циљну групу спада око 1.500 жена. У мобилном мамографу дневно се изврши око 50 прегледа, што оставља довољно времена да за месец дана колико ће се задржати у Малом Зворнику све жене могу обавити преглед. Претходно је потребно да позову Дом здравља због резервисања слободног термина, ради спречавања настанка гужве у раду. За преглед је довољан идентификациони документ, лична карта, са местом пребивалишта у Малом Зворнику. Здравствена књижица не мора бити оверена.
Председник општине још једном апелује на суграђанке које су већ искористиле прилику и извршиле преглед да обавесте жене у својој околини уколико још увек немају информацију о доступном прегледу. Општина ће наставити спровођење кампање што већег одзива, у току дана ће бити извршено обавештавање јавности путем промотивних флајера и лепљењем информативних плаката по месним заједницама. 
Радно време мамографа, који се налази на паркингу испред Дома здравља, је сваким радним даном и викендом од 10 до 18 часова, све до 27. априла.