Мали Зворник, 27.07.2020. године 

Због све већег броја заражених вирусом Корона на подручју општине Мали Зворник, Штаб за ванредне ситуације упутио је нови апел суграђанима да се придржавају мера заштите, поштују забрану окупљања, држе дистанцу при контактима са другим људима и обавезно носе маске и рукавице, како би се спречило даље локално ширење епидемије Ковида – 19. 

Будући да је клиничка слика инфицираних у великом броју случајева веома тешка и да је међу зараженима све више деце, посебан апел упућен је родитељима да се побрину о заштити најмлађих од инфекције вирусом Корона. 

Према подацима Завода за јавно здравље из Шапца, у току јучерашњег дана на подручју малозворничке општине регистровано је 6 новооболелих, што је од почетка епидемије укупно 41 случај заражавања Ковидом – 19 на територији ове локалне заједнице. 

Председник општине Зоран Јевтић, који је и командант општинског Штаба за ванредне ситуације, подсетио је суграђане да је због пораста броја оболелих, у циљу спречавања даљег ширења епидемије, у Малом Зворнику на снази ванредна ситуација и да су прописане мере заштите обавезујуће за све грађане, укључујући и децу. 

Он је такође апеловао на родитеље да поведу рачуна о заштити најмлађих од опаке болести, наводећи да ће личним примером поштовања прописаних мера најбоље утицати на малишане да усвоје нове неопходне навике у понашању, које ће им омогућити да се заштите од инфекције Ковидом – 19. 

Љиљана Ристановић