Мали Зворник, 17.07.2020. године 

Број заражених вирусом Корона у општини Малом Зворнику непрестано расте. 

У дану иза нас регистрована су три нова случаја инфекције Ковидом – 19, што је, са раније инфицираним особама, укупно 20 оболелих од почетка епидемије. 

Дому здравља у Малом Зворнику свакодневно се јавља све више пацијената са респираторним тегобама и повишеном телесном температуром. 

Због актуелне, веома забрињавајуће, епидемиолошке ситуације и очекиваног даљег пораста броја оболелих, Штаб за ванредне ситуације општине Мали Зворник апеловао је на грађане да, без изузетка, поштују најновије посебне мере заштите, јер је то, како је наведено, једини начин да се заштитимо и спречимо даље ширење опаке болести. 

Командант Штаба и председник општине Зоран Јевтић поручио је суграђанима да је лична одговорност сваког појединца кључна у даљој борби против вируса Корона и позвао их да избегавају социјалне контакте и дружења. 

Он је подсетио да је у општини Мали Зворник јуче уведена ванредна ситуација због пораста броја инфицираних и да су уведене обавезујуће посебне мере заштите које је неопходно стриктно поштовати. 

У сусрет предстојећем викенду, а поводом сазнања да су на подручју општине Мали Зворник планирана различита приватна окупљања и славља, председник општине Мали Зворник подсетио је грађане да је у овој локалној заједници на снази забрана окупљања више од 5 лица на отвореном и у затвореном простору, те да онима који не буду поштовали забрану следује одговорност за поступке. 

Контролу поштовања превентивних мера на подручју општине Мали Зворник, уведених ради сузбијања епидемије Ковида – 19, контролисаће припадници МУП-а и надлежне инспекције. 

Љиљана Ристановић