Мали Зворник, 11.07.2020. године 

У последња 24 сата у општини Мали Зворник регистрована су 4 нова случаја инфекције Корона вирусом. 

Oд почетка епидемије, укупни биланс заражених у овој општини је 12 особа. 

Командант Штаба за ванредне ситуације у Малом Зворнику и председник општине Зоран Јевтић констатовао је да је број оболелих од Ковида – 19 у сталном порасту и поново апеловао на грађане да се придржавају препоручених мера превенције, носе маске и рукавице и држе прописану дистанцу приликом социјалних контаката, као и друге мере заштите, наводећи да је то, за сада, једини начин да себе и друге заштитимо од инфекције. 

Посебан апел упутио је посетиоцима сутрашњег вашара у Радаљу, као и власницима угоститељских објеката у овој месној заједници, да поштују препоручене мере превенције и спрече нова заражавања и ширење инфекције. 

Он је подсетио да ће општина Мали Зворник, уочи организовања вашара, као и на дан одржавања светковине, упутити комуналног инспектора на терен како би посетиоце и власнике угоститељских радњи упозоравао на опасност од инфекције и неопходност поштовања препоручених мера. 

Он је оценио да предстојећи вашари у селима на подручју општине, посебно вашар у Радаљу, који важи за најмасовнији, представљају велики епидемиолошки ризик и да је због тога неопходан максималан опрез и стриктно поштовање препоручених мера заштите. 

Љиљана Ристановић