У сарадњи са Немачком организацијом за међународну сарадњу – ГИЗ и Министартсвом омладине и спорта Републике Србије у Београду је у петак, 7. марта одржана Оснивачка скупштина Националне Асоцијације канцеларија за младе

     Националној Асоцијацији канцеларија за младе приступиле су 62 од укупно 145 Канцеларија за младе у Србији. Једна од канцеларија које су приступиле је и Канцеларија за младе Мали Зворник.

 

     Национална Асоцијација канцеларија за младе за циљ у свом раду има развој и унапређење локалне омладинске политике у градовима и општинама на територији Републике Србије као и остваривање заједничких интереса општина и градова који представљају чланице Асоцијације.

     Оснивачка скупштина Националне Асоцијације канцеларија за младе представља резултат реализованих двогодишњих активности умрежавања координатора локалних канцеларија за младе, а у циљу унапређивања квалитета рада са младима на локалном нивоу и омогућавању бољег заступања потреба младих на националном нивоу. Предвиђено је да оснивачи буду градови и општине који су вршење својих оснивачких права у Националној Асоцијацији пренели на локалне канцеларије за младе.

     На оснивачкој скупштини усвојени су Оснивачки акт и Статут ове Асоцијације.

     Први секретар за привредну сарадњу Амбасаде Немачке Јурген Шмид поручио је на конференцији, поводом оснивања овог удружења, да је веома важно да се млади оснаже и побољшају своју позицију и дају допринос у друштву.

     Он је рекао да Немачка радо помаже пројекте у Србији и пружа подршку у инфраструктурном снабдевању, економским и демократским реформама, са посебним фокусом на младима.

     Помоћник министра омладине и спорта Снежана Клашња изразила је наду да ће се и друге Канцеларије за младе у локалним самоуправама прикључити новооформљеној Асоцијацији.

     Након регистрације у Агенцији за привредне регистре, додала је Клашња, неопходно је организовати Изборну скупштину Асоцијације.

     Председник Националне Асоцијације канцеларија за младе Иван Стаменић рекао је да су дефинисани стратешки правци и циљеви за подршку Канцеларијама за младе широм Србије