Мали Зворник, 03.09.2018. године

Председник општине Мали Зворник Зоран Јевтић угостио је протекле седмице у свом кабинету суграђанку Јовану Станојевић (17), која је за Србију изборила бронзу на ИТФ (Интернационална теквондо федерација) Светском првенству у теквондоу, одржаном од 19. до 27. августа текуће године у Минску, у Белорусији. Овом приликом он је Станојевићевој и њеном тренеру Дејану Лукићу честитао на оствареном резултату и обећао да ће општина Мали Зворник наставити да подржава њихов рад, као и рад свих осталих спортиста и клубова на подручју општине који вредно раде и остварују резултате.

Јевтић је рекао да је веома поносан на успех младе Малозворничанке и њеног тренера у Белорусији, као и уопште на резултате које постиже Теквондо клуб „Душан Силни“ из Малог Зворника, у којем Станојевићева тренира већ дуги низ година.             

У борби за треће место у Минску млада Малозворничанка савладала је противнице из Русије и Грчке, Софију Прокофјеву и Ану Елени Тсивидоу.

 

На путу ка финалу зауставила ју је такмичарка из Узбекистана, Уманова Меликусто.

На такмичењу које је окупило око 1000 учесника, из око 70 земаља света, Станојевићева се надметала у категорији старијих јуниорки (16 – 17 година), у спарингу до 40 кг.

У групи у којој се такмичила имала је 10 противница.

Веома је поносна на остварени успех, као и њен тренер Лукић, који је истакао да су припреме за учешће на овом такмичењу трајале 3 месеца, те да је Јована за то време била на строгим дијетама, како би одржала одговарајућу телесну тежину и могла да се такмичи.

Он је навео да је Србија на ИТФ Светском првенству у Белорусији наступила са једним такмичаром и једним тренером, наводећи, као занимљив детаљ, то да су њих двоје, из малог места и клуба, једини на овом такмичењу представљали Србију и на крају освојили тако висок пласман.

Лукић је рекао да је Јованин успех на овом такмичењу великим делом и очекиван, с обзиром на то да је наступу претходила озбиљна припрема и чињеницу да је Јована на прошлогодишњем мини Европском првенству у теквондоу у Чешкој, као члан националног тима Србије, освојила друго место.

Он је захвалио председнику општине Мали Зворник на подршци пруженој Јовани и њему као тренеру за учешће на такмичењу у Белорусији, истичући да је веома захвалан и на подршци коју текводно клуб „Душан Силни“ уобичајено добија од општине.

Теквондо клуб „Душан Силни“ од септембра наставља са редовним радом и тренинзима. У оквиру клуба функционишу две секције, у Малом Зворнику и Радаљу, које окупљају око 30 сталних чланова, од којих се њих око 15 редовно такмичи. 

               Љиљана Ристановић

{gallery}/2018/2018-09-02_tekvondo_jovana{/gallery}