Општина Мали Зворник уплатила је Центру за социјални рад 1.000.000 динара намењених за санацију, реконструкцију и доградњу куће породице Аметовић из Радаља и обезбедила привремени смештај у којем чланови ове породице могу боравити током санације куће.

Ради договора о радовима који предстоје, председник општине, Зоран Јевтић, разговарао је данас са власником куће Драганом Аметовићем.

Састанку су присуствовали и представници Општинске управе, Центра за социјални рад и Основне школе „Стеван Филиповић“ из Радаља, коју похађају Аметовићева деца.

Договорено је да Центар за социјални рад и власник куће позову потенцијалне извођаче, односно грађевинске фирме да дају своје понуде за обнову породичне куће Аметовића.

Наведено је да површина куће износи бруто око 105 метара квадратних, односно нето око 85 квадрата и да вредност планираних радова по пројекту износи 2.200.000 динара, али да ће коначну реч у погледу тога дати тржиште и извођачи радова.

Према речима председника општине, локална самоуправа на предлог надлежне општинске комисије обезбедиће новчана средства за надзор над извођењем радова на објекту, чим буде познат извођач радова.

Он је навео да би овај део посла могао да кошта од 100.000 до 150.000 динара.

Председник општине Мали Зворник рекао је и то да је општина обезбедила привремени смештај за породицу Аметовић у стану Основне школе „Стеван Филиповић“ у Радаљу и да је отац породице пристао да се са децом пресели и привремено живи у школском стану.

Јевтић је истакао да је општина Мали Зворник такође обезбедила реновирање стана, кречење просторија и санацију купатила, те да би породица могла да се пресели у стан крајем идуће седмице.

Он је саопштио да је у хуманитарној акцији за прикупљање новчаних средстава за помоћ породици Аметовић, коју је покренула општина Мали Зворник, поред раније сакупљених 330.000 динара, чиме је измирен рачун ове породице за утрошену електричну енергију, сакупљено нових 330.000 динара намењених за помоћ у обнови продичне куће Аметовића.

Јевтић је рекао да су у обе акције за прикупљање помоћи учествовали представници руководства општине Мали Зворник, чланови Општинског већа, одборници Скупштине општине, запослени у Општинској управи, Дому здравља, Библиотеци „17. септембар“, Предшколској установи „Црвенкапа“, Јавном комуналном предузећу „Дрина“ и осталим јавним установама на подручју општине и захвалио свима који су се одазвали и издвојили новац за помоћ.

Председник општине позвао је појединце и организације који су прикупљали новчану помоћ за породицу Аметовић да се обрате Центру за социјални рад и преко ове установе донирају прикупљена средства, те тако помогну да се Аметовићи што пре уселе у нови дом и добију боље услове за живот.

 „Lotel Media Group“ Лозница/Љ.Ристановић