На адресу општине Мали Зворник, поводом 17. септембра, Дана општине, стигле су бројне честитке са најлепшим жељама упућеним грађанима и руководству за празник.

Честитке на име прославе 66. годишњице од оснивања локалне самоуправе и 77. годишњице од ослобођења територије општине стигле су из министарстава Владе Републике Србије, градских и општинских управа, различитих институција, установа, предузећа и организација из Србије и Републике Српске.

Међу порукама пристиглим путем имејла или телеграма су честитке из Министарства државне управе и локалне самоуправе, Министарства трговине и туризма, Министарства одбране, Градске управе Ниш, Херцег Новог, Косовске Митровице, Апатина, Бача, Панчева, Севојна, Алексинца, Новог Пазара, Зворника (РС – БиХ), Јавног предузећа „Србијаводе“, Републичког фонда пензијског и инвалидског осигурања, Националне службе за запошљавање и предузећа „Bauwin decor“.

Председник општине Мали Зворник, Зоран Јевтић и председник Скупштине општине, Радован Тадић, захвалили су на честиткама добијеним поводом Дана општине, наводећи да су оне још једна потврда да општина Мали Зворник има бројне пријатеље и да је на путу развоја и напретка.

Уз најсрдачније честитке поводом празника, у поруци Министарства државне управе и локалне самоуправе Републике Србије, министарка Марија Обрадовић, између осталог, навела је да су врата њеног кабинета увек отворена за сваки вид помоћи и подршке општини Мали Зворник.

„Уверена сам да ћете и у будућности вредно и одговорно радити на побољшању животног стандарда својих становника, са високо постављеним циљевима за квалитетан рад општине у будућности. Вашој заједници желим успех и просперитет“, навела је у честитки министарка Обрадовић.

„Успешну свечаност и много успеха у раду општини Мали Зворник убудуће“, пожелела је министарка трговине и туризма, Татјана Матић, која није била у могућности да присуствује свечаности, али је у име министарства и у своје име грађанима и руководству општине честитала празник.

„Желим Вам да у наредном периоду постижете још боље резултате на свим пољима рада, на задовољство свих грађана ваше општине, као и да одржимо традиционално успешну сарадњу“, наведено је, између осталог, у честитки Регионалног центра Министарства одбране Републике Србије из Ваљева, на челу са потпуковником Милутином Тадићем.

„Са задовољством Вам, у име Привременог органа општине Косовска Митровица и свих суграђана Косовске Митровице, упућујем најсрдачније честитке поводом Дана општине Мали Зворник. У нади да ћемо у предстојећем периоду, наше братске односе, као и сарадњу у свим областима још више проширити, а све у циљу чувања и неговања српске културе, традиције и идентитета, срдачно Вас поздрављамо из српске Косовске Митровице“, написао је у честитки председник Привременог органа, Александар Спирић.

Уз жеље за добро здравље, успех, напредак и срдачне поздраве, честитку за Дан општине руководству и грађанима Малог Зворника упутио је председник братске општине Херцег Нови, наводећи да је сигуран да је општинско руководство досадашњим радом и зацртаним циљевима учврстило пут ка напретку и бољитку општине и свих грађана.

И у осталим честиткама добијеним поводом Дана општине од званица које нису биле у могућности да дођу на свечаност у Мали Зворник изражена је захвалност домаћинима на позиву да присуствују обележавању годишњице општине, уз срдачне поздраве руководству и грађанима и најлепше жеље у погледу даљег рада локалне самоуправе.

Љиљана Ристановић