Дијана (36) и Бранислав (36) Вићановић, из Читлука, добили су од општине Мали Зворник бесповратна средства у износу од 1.000.000 динара за куповину сеоске куће и окућнице.

Наведени износ Вићановићима је додељен у оквиру подршке локалне самоуправе младим брачним паровима за останак на селу.

Уговор о додели наведених средстава председник општине, Зоран Јевтић, потписао је у петак, 24. децембра, чиме је овој четворочланој породици подарио најлепши новогодишњи поклон.

Након потписивања уговора, он је честитао породици на добијеној донацији и пожелео дуг и срећан живот у новом дому.

Дијана и Бранислав имају 2 деце, од 7 и 11 година.

Захваљујући финансијској подршци локалне самоуправе имаће боље и квалитетније услове за живот.

Вићановићи намеравају да остану у Читлуку, а средствима добијеним од општине купиће кућу и окућницу укупне површине 70 м2.

Они су право на коришћење наведених средстава остварили преко Јавног конкурса локалне самоуправе за доделу финансијске помоћи младим брачним паровима за куповину куће и окућнице на селу.

Општина Мали Зворник у 2021. години определила је у буџету укупно 2.000.000 динара за ову намену, а право на коришћење имали су и ванбрачни млади парови.

Породица Вићановић једина се јавила на овогодишњи конкурс, тако да је преосталих 1.000.000 динара остало неутрошено.

Јевтић је рекао да верује да ће ова мера, уз све остале мере за бригу о породици које спроводи локална самоуправа, утицати на останак становништва на територији општине Мали Зворник.

Јевтић је најавио да ће средства за куповину кућа и окућница на селу општина додељивати и убудуће и позвао младе брачне и ванбрачне парове да се информишу о условима и правилнику за доделу ових средстава и учествују на конкурсу у 2022. години.

Љиљана Ристановић