Библиотека „17.септембар“ Мали Зворник добила је од Министарства културе и информисања Републике Србије додатних 2,2 милиона динара за уређење Велике сале Дома културе.

Средства су намењена за молерско-фарбарске и поднополагачке радове у просторији.

Од поменутог министарства претходно је у оквиру конкурса „Градови у фокусу“ за 2022. годину добијено 9,5 милиона динара, за замену подова и столица у сали.

Према речима директорке библиотеке, Славојке Спасеновић, након замене подова и столица, захваљујући добијеним додатним средствима од Министарства културе, Велика сала Дома културе у потпуности ће бити реновирана и адаптирана према потребама.

Он је навела да је донација одобрена на састанку министарке културе и информисања, Маје Гојковић, са представницима општина и градова у Србији који су добили средства у оквиру конкурса „Градови у фокусу“ за 2022. годину, одржаном 03. октобра, у Палати Србија у Београду, којем су присуствовали представници Општинске управе Мали Зворник и Библиотеке „17.септембар“ из Малог Зворника.

Директорка Спасеновић захвалила је и овом приликом Министарству културе и министарки Маји Гојковић на подршци за обнову сале Дома културе, наводећи да је наведена помоћ од велике важности за све грађане Малог Зворника, будући да се у Великој сали Дома културе одржава већина културних програма и секција у затвореном простору.

Она је истакла да ће, поред редовне библиотечке делатности, побољшање услова за активности у области културе и унапређење понуде културних садржаја и даље бити приоритети у раду установе.

 Спасеновић је истакла да библиотека у сарадњи са локалном самоуправом, између осталог, настоји да формира Музејску збирку за излагање предмета пронађених на археолошком локалитету „Орловине“ у Малом Зворнику и осталим локалитетима на територији општине који сведоче о животу у прошлости и богатој историји Малог Зворника.

Директорка библиотеке рекла је да је у плану и изградња галеријског простора у згради установе и обнова расвете и озвучења у Великој сали Дома културе, те да су то само неки од бројних планираних пројеката, чија реализација треба да допринесе бољим условима за културу у општини Мали Зворник.

„Lotel Media Group“ Лозница/Љ.Ристановић