Укупно 16 успешних студената са територије општине Мали Зворник добило је стипендије локалне самоуправе на јавном конкурсу за доделу стипендија најбољим студентима у школској 2023/2024. години.

Њима ће у текућој школској години месечно из буџета општине бити исплаћивано по 12.000 динара.

Студентске стипендије добило је 13 студената који су уписали једну од година основних студија у трајању од најмање четири године, односно за које је законом предвиђено да имају збир од 240 ЕСПБ (Европски систем преноса бодова), од друге до последње или мастер академских студија и 3 студента који су уписали једну од година основних студија за које је законом предвиђено да имају збир од 180 ЕСПБ, од друге до последње године студија.

Потписивање уговора о додели стипендија студентима обављено је у сали Скупштине општине Мали Зворник у понедељак, 19. фебруара.

Студенте су поздравили председник општине Мали Зворник, Зоран Јевтић и заменик председника општине, Милисав Деспотовић.

Честитајући им на добијеним стипендијама и резултатима које остварују у школовању, они су навели да локална самоуправа наставља да брине о успешним ученицима и да ће то чинити и даље, настојећи да их подржи на путу стицања знања.

Јевтић и Деспотовић истакли су да руководство општине Мали Зворник свакодневно вредно ради, трудећи се да младима обезбеди боље услове за живот, те да су у плану бројне нове инвестиције које имају за циљ да обезбеде даље побољшање животног стандарда у општини.

Они су студентима пожелели успех у школовању и убудуће и да се поводом доделе стипендија поново виде идуће године.

На конкурс општине Мали Зворник за доделу студентских стипендија у школској 2023/2024. години пријавило се укупно 25 студената.

„Lotel Media Group“ Лозница/Љ.Ристановић