Директор Управе за трезор Министарства финансија Републике Србије, Марко Гверо, у пратњи делегације ове институције, посетио је данас Мали Зворник и том приликом срео се са руководством општине, саопштено је из Управе за трезор.

На састанку који је уприличио Зоран Јевтић, председник општине Мали Зворник, истакнуто је постојање пријатељских односа између челних људи Малог Зворника и руководства Управе за трезор, као и настојање да се постојећа добра сарадња јача и надограђује у будућности.

Подсетивши на важност друштвено одговорног пословања, Марко Гверо је директорки Дома здравља „Мали Зворник“ Валентини Ристић уручио донацију Управе за трезор у виду рачунарске опреме, изразивши наду да ће она олакшати и унапредити рад лекара запослених у тој установи.

„Дешавања са пандемијом корона вируса су нас подсетила на пресудан значај постојања јаког здравственог система, због чега се надамо да ће опрема коју смо уступили Дому здравља „Мали Зворник“ бити од користи и да ће помоћи лекарима у њиховом раду“, истакао је Гверо.

Подсетио је да Управа за трезор активно ради на побољшању сопствене мреже, коју чине 34 филијале и 110 експозитура.

 Циљ је да се равномерним развојем мреже корисницима у сваком делу земље пружа једнак квалитет услуга.

Излазећи у сусрет потребама грађана, Управа за трезор је на својим шалтерима омогућила плаћање рачуна и дажбина потпуно бесплатно или уз најниже провизије, због чега је позвао грађане да користе ову могућност и на тај начин остварују значајне уштеде сваког месеца.

На састанку је истакнут значај стварања добрих веза и сарадње између локалне самоуправе и републичких органа.

Досадашња сарадња је оцењена као успешна, а заједничко настојање је да она у будућности буде проширена и ојачана, од чега ће корист имати сви житељи Малог Зворника и овог дела Србије, наведено је у Саопштењу за медије Управе за трезор Министарства финансија Републике Србије.

Директорка Дома здравља у Малом Зворнику, Валентина Ристић, захвалила је Управи за трезор Министарства финансија Републике Србије на донацији и навела да ће добијених 5 рачунара у великој мери допринети унапређењу рада ове здравствене установе.

Ристић је истакла да ће донација веома значити за функционисање Дома здравља, али и Ковид амбуланте и пункта за имунизацију, будући да већина процедура у раду захтева електронску обраду података.

Љиљана Ристановић