Учесници XVI Дринско-Савске међународне туристичко спортско-рекреативне кајак, кану регате Меморијал „Витомир Диздаревић – Адмирал Кук“ која се ове године одржава од 02. до 09. маја на деоници од Устипраче до Сремске Митровице у дужини од преко 350 километара, протекла два дана су провели у нашој општини. Ове године је учествовало око 100 кајакаша, где су поред наших учествовали и кајакаши из Немачке, Словачке Аустрије, Мађарске, Румуније, Хрватске, Републике Српске, Бугарске и Македоније.

Боравак у нашој општини су искористили за обилазак тајанственог подземног града Карађорђевића и прве хидроелектране на реци Дрини, хидроелектране „Зворник“.

Сада већ традиционално представници учесника регате су заједно са руководством општине Мали Зворник посетили и дечију установу „Црвенкапа“ где су уручили поздраве у име колега, деци поклонили пригодне беџеве а установи новчану донацију у име Удружења кајакашких и кану клубова подунавских земаља (ТИД).

У знак захвалности и као подсетник на данашњи сусрет, деца из вртића „Црвенкапа“, су удружењу ТИД поклонила слике, које су лично сликали у оквиру једне од еколошких акција.

Око 10 часова регата је наставила према Црној Бари. Ова етапа је и најдужа на овој регати и износи око 70 километара.

{gallery}2015/05-07_kajakasi_vrtic{/gallery}