Општини Мали Зворник су на пријему у Скупштини Града Београда уручени кључеви аутомобила Ford Tourneo (2003. годиште), које ће убудуће користити локална самоуправа.

Град Београд донирао је око 170 аутомобила, који нису продати на јавном надметању за продају службених градских возила. Њих ће од сада користити школе, обданишта, домови здравља, хитна помоћ и локалне самоуправе погођене поплавама.

Кључеве аутомобила уручили су градоначелник Београда Синиша Мали, градски менаџер Горан Весић и помоћници градоначелника Борко Милосављевић и Ирена Вујовић.

На скупу у Скупштини града кључеви су уручени представницима 43 институције и локалне самоуправе, међу којима су домови здравља у Обреновцу, у Крупњу, на Вождовцу, у Гроцкој, Сопоту, Барајеву, Лазаревцу, Младеновцу, више основних школа из Обреновца, више градских центара за социјални рад, Управа за ванредне ситуације града Београда….

Осим општини Мали Зворник Град Београд је донирао возила и општинама Крупањ, Барајево, Лучани, , Коцељева, Кучево, Љубовија, Дому за децу у Звечанској, Центру за социјални рад у Свилајнцу, Комуналној полицији, ЈКП „Водовод“ из Прокупља, ЈП „Први мај“ из Крупња

Мали је рекао да је утврђено да у возном парку града и јавних и комуналних предузећа има 908 возила, а за 263 је утврђено да су вишак, па су понуђена на продају.

Градска управа ће смањењем возног парка, подвукао је градоначелник, уштедети 108 милиона динара годишње због мањих трошкова одржавања и регистрације возила и горива.

Приходи од те продаје, додао је Мали, дати су у хуманитарне сврхе и искоришћени за оне којима је помоћ била најпотребнија током мајских поплава.

{gallery}2014ford{/gallery}