Мали Зворник, 22.09.2014. године 

Чланови Ротари клуба из Москве, београдске општине Стари град и Лознице прикупили су и уручили помоћ у вредности од хиљаду евра шесточланој породици Којић из Радаља чија кућа је озбиљно оштећена током мајских поплава.

Овој породици у петак је испоручен грађевински материјал за поправку куће и кућне потрепштине.

Према речима председника Ротари клуба Београд Стари Град Милана Марића, испоручена помоћ обезбеђена је у оквиру донације од 3000 евра за три породице из Малог Зворника, Крупња и Лознице. Он је истакао да је прикупљена помоћ испоручена породицама које је изабрао Ротари клуб из Лознице у сарадњи са општинама, те да се ради на томе да се до новембра још једном помогне овом крају.

Бивши председник Ротари клуба из Лознице Томислав Перић рекао је да клуб из Лознице већ дуже време ради на томе да помогне подрињски крај и да подстакне и друге да то чине. Перић је појаснио да се Ротари клуб из Москве одазвао на позив и иницијативу клубова из Лознице и Београда и обезбедио већи део новца који је дониран. Он је изразио задовољство што су на овај начин могли да улепшају бар један дан угроженим породицама и наду да ће својим примером пробудити свест других људи и подстаћи их да помажу, поручујући да је довољно да свако од нас издвоји само један дан и помогне.

Секретар лозничког Ротари клуба Милан Стевановић такође је истакао важност подизања свести људи о значају пружања помоћи угроженима – колико ко може. Истичући да сваки прикупљени динар значи пуно, он је поручио да ће се Ротари клуб из Лознице и убудуће трудити да, што више може, помогне наш крај.

 

{gallery}2014donacijarotaryclub{/gallery}