Мали Зворник, 11.12.2018. године 

Чланови Теквондо клуба „Душан Силни“ из Малог Зворника остварили су изузетан пласман на државном првенству у ИТФ Теквондо-у протеклог викенда у Лозници и постали прваци Србије у овом спорту. До дугоочекиване победе и титуле „Душановци“ су стигли захваљујући упорности и вишегодишњем вредном раду, уз учешће осамнаест такмичара, два тренера и једног судију. Бројне медаље на такмичењу освојили су у дисциплинама „форме“ и „борбе“. 

Тренер и председник клуба Дејан Лукић изјавио је да је 09. децембра у Лозници напокон остварен још један дугоочекивани успех клуба. 

„После пет година успешног рада, постали смо прваци Србије у укупном пласману свих клубова. Наш клуб на државном првенству представљало је 18 такмичара, 2 тренера и 1 судија, што није наш пун капацитет. Но, тимским радом, пехар је стигао у Мали Зворник“, рекао је Лукић, истакавши да је овим успехом стављен златни печат на текућу такмичарску сезону. 

Он је додао да се нада да ће следећа година за клуб бити још успешнија и захвалио свима који препознају и подржавају рад ТК „Душан Силни“ из Малог Зворника, посебно локалној самоуправи, која клубу несебично помаже. 

Лукић је изразио захвалност и свим родитељима деце која тренирају у клубу, јер су њихова подршка на свим турнирима. 

Прегршт медаља чланови малозворничког Теквондо клуба „Душан Силни“ претходно су, у новембру ове године, освојили у Старој Моравици, на 4. такмичењу „Војводина опен“, док је чланица овог клуба Јована Станојевић нешто раније, на Светском ИТФ турниру у Минску, у Белорусији, за Србију изборила сјајно треће место и бронзану медаљу. 

Љиљана Ристановић

{gallery}/2018/2018-12-11_dusan_silni{/gallery}