У оквиру фабрике за производњу текстила „Кајра џинс“ из Малог Зворника биће изграђено обданиште за децу радника запослених у овом предузећу.

Одлуку о томе руководство компаније донело је у жељи да им боравак на послу учини безбрижнијим, будући да ће на овај начин родитељи током радног времена бити близу своје деце и знати да су на сигурном, што ће допринети и продуктивнијем раду.

Идеја о изградњи вртића у старту је прихваћена од стране надлежних институција и оцењена као веома добра.

У саопштењу фирме наведено је да се поводом намере да гради вртић компанија обратила надлежном министарству, које је заједно са Министарством просвете, науке и технолошког разоја и руководством општине Мали Зворник ушло у процедуру за отварање предшколске установе у кругу фабрике.

Локална самоуправа организовала је протекле седмице састанак са представницима Министарства за бригу о породици и демографију Републике Србије, на којем су размотрени услови под којима је могуће отварање вртића.

Помоћница министра за бригу о породици и демографију, Александра Чамагић, истакла је овом приликом да се 62,7 одсто запослених родитеља, у истраживању за усклађивање радних и родитељских обавеза, изјаснило да би им предшколске установе у оквиру фабрике, или у непосредној близини, знатно олакшало усклађивање обавеза.

„Радно време вртића биће прилагођено радном времену запослених у компанији и према потребама омогућиће контакт деце и родитеља, што ће у многоме допринети да радници буду задовољни, а самим тим и ефикаснији на послу“, рекао је директор компаније, Берат Ишашир, додајући да се посао везан за отварање вртића обавља по убрзаној процедури.

Фабрика текстила „Кајра џинс“ из Малог Зворника отворена је пре две године, уз подршку Републике Србије и општине Мали Зворник.

Тренутно запошљава 200 радника, углавном жена.

„Lotel Media Group“ Лозница/Љ.Ристановић