Турска фабрика текстила у Малом Зворнику „Kayra Textile“ доо, која је отворена уз подршку Републике Србије и локалне самоуправе, успешно ради већ две године и тренутно запошљава око 180 радника.

Настојећи да даље развија посао, менаџмент фабрике увео је недавно нове модернизоване производне линије и примио на обуку нових 40 потенцијалних радника, који су били на евиденцији незапослених код Националне службе за запошљавање у Малом Зворнику.

Како би утврдили да ли су радници задовољни условима у фабрици, председник општине Мали Зворник, Зоран Јевтић и заменик председника општине, Милисав Деспотовић, обишли су недавно погон фабрике „Kayra Textile“ доо и разговарали са запосленима и пословодством.

Угодно радно окружење и пријатна атмосфера доминирају у погону и уочљиви су од самог улаза у простор фабрике. 

 „Сада сам још задовољнији, када сам се лично уверио да фабрика ради како треба и да су запослени добро“, прокоментарисао је Јевтић, након обиласка погона и разговора са радницима.

Он је навео да су плате у фабрици редовне и да се запослени не жале на услове рада, већ да су веома задовољни и да послодавац поштује уговорене обавезе.

„Имали смо среће. Инвеститор је коректан и вољан да развија фирму. Посао за сада иде добро. Извоз производа на тржиште одвија се по плану и без тешкоћа. Могу да закључим да је инвестиција државе и локлане самоуправе у уређење и покретање погона успела. Многи нису веровали да ћемо одржати реч и испунити обећање о покретању фабрике у Малом Зворнику и запослењу радника“, рекао је Јевтић и додао да тренутно у фабрици ради 180 људи, да предстоје нова запошљавања и да је у том циљу недавно на обуку примљено нових 40 потенцијалних радника са евиденције незапослених.

О озбиљности инвестора и његовим намерама говоре и најновија значајна улагања у модернизацију производње, која је извршио недавно, иако фабрика још увек не ради у пуном капацитету.

У последњих неколико месеци извршена је реконструкција готово читавог производног простора, након чега је овај део фабрике знатно функционалнији и прилагођен новим потребама рада.

Такође, набављене су нове, дигитализоване машине за шивење, обраду и сечење материјала, вредне више стотина хиљада евра.

Јевтић је навео да фабрика у свом кругу планира да у скорије време отвори вртић за децу запослених и тако омогући родитељима безбрижнији боравак на послу, будући да ће у паузама рада и у случају потребе моћи да у току радног дана буду са својом децом.

„Lotel Media Group“ Лозница/Љиљана Ристановић