У Малом Зворнику недавно је формиран Друштвено – културни центар за младе, удружење грађана које ће окупљати и ангажовати младе људе на подручју општине.

Удружење је формирано уз подршку Савета за младе, основаног недавно од стране Скупштине општине Мали Зворник, у циљу побољшања положаја младих у локалној заједници.

Према речима председника Савета за младе, Љубише Радовића, Друштвено – културни центар за младе бавиће се волонтерским радом, организовањем хуманитарних и других акција, пружањем подршке старијим лицима, социјално и материјално угроженим породицама, те културним и другим садржајима од значаја за живот младих.

Идеја је да у општини Мали Зворник поново заживи омладински активизам и да енергија и снага коју у себи носе млади људи допринесе стварању бољих услова за живот и даљем напретку локалне заједнице.

Он је истакао да је задатак Савета да препознаје потребе младих и креира и предлаже локалне политике у овој области, ради побољшања њиховог положаја и стварања амбијента у којем ће моћи да воде испуњен и садржај живот, док ће удружење спроводити акције од значаја за живот младих, као свих осталих у локалној заједници.

Друштвено – културни центар за младе, као једну од првих активности, реализовао је недавно акцију прикупљања и поделе половне одеће, која је наишла на изузетан одзив, и донатора и корисника.

Била је то вишеструко корисна активност која је пружила могућност онима који имају вишка одеће или им она из неког разлога не одговара да је донесу и дају онима којима је потребна и којима ће одговарати.

Радовић је најавио да ће оваквих и сличних акција у организацији овог удружења бити убудуће све више и позвао младе и све остале у општини да се укључе и дају свој допринос њиховој успешној реализацији.

Он је навео да су упоредо са формирањем Друштвено – културног центра општине Мали Зворник отворени профили удружења на друштвеним мрежама, захваљујући чему је врло брзо постао видљив и доступан широј друштвеној заједници.

За само неколико дана профил Друштвено – културног центра општине Мали Зворник на Инстаграму добио је више од 2.400 лајкова и бројне позитивне коментаре поводом оснивања удружења.

Љиљана Ристановић