02/02/2015

Национална служба за запошљавање је у нашој општини у петак организовала Обуку за активно тражење посла. Обука је организована са циљем да полазници науче како да на прави начин потраже посао, покажу своје знање способности и вештине приликом конкурисања, како да правилно и квалитетно напишу радну биографију (CV), начин како се обратити послодавцу и успоставити добру комуникацију. Обуци је присуствовало око 40 незапослених лица текстилне струке са евиденције у Малом Зворнику. 

Полазници обуке су стечено знање могли одмах и да тестирају и докажу на прави начин. Сви заинтересовани су попунили своје биографије и предали инвеститору који је тога дана посетио општину Мали Зворник и са руководством општине разговарао о могућностима покретања погона за производњу дечије конфекције у Малом Зворнику.

У току су напори општинског руководства да се обезбеди адекватан простор, који је постављен као услов за покретање производње. Уколико се у тим намерама успе уследило би отварање до 30 нових радних места.

Милета Васић, предузетник из Шапца, власник је самосталне кројачко трговинско комисионе радње „WАXY“ Шабац, и заинтересован је да своју производњу поред Шапца прошири и на Мали Зворник.

{gallery}2015/01-30-waxy{/gallery}