Одлуком о расподели средстава за програм подршке унапређења развоја изразито недовољно развијених општина, коју је донео Кабинет министра без портфеља задуженог за унапређење недовољно развијених општина на територији Републике Србије, Новице Тончева, општини Мали Зворник додељено је 6.900.000 динара за суфинансирање набавке камиона за прикупљање отпада и 2.000.000 динара за реализацију пројекта уређења делова речних корита, у укупној дужини од 6 километара.

Уговор о коришћењу наведених средстава председник општине, Зоран Јевтић, потписао је у просторијама министарства у четвртак, 27. маја.

Он је навео да је набавка камиона за прикупљање смећа подржана од стране Кабинета са 58,47 % средстава.

„Будући да је укупна вредност пројекта 11.800.000 динара остатак износа у вредности од 4.900.000 или 41,53 % обезбедиће општина из локалног буџета“, рекао је Јевтић.

Пројектом уређења речних корита на подручју општине, на име чега је добијено 2.000.000 динара, предвиђено је уређење 8 речних корита, водотока у Великој Реци, Мале реке и реке Борање у Доњој Трешници, реке Моштанице у Малом Зворнику, реке Пљештанице у Будишићу, реке Равнаје у Радаљу, Боринске реке и бујичног потока Црквењак у Доњој Борини.

Наведена средства додељена су за израду пројектно – техничке, планске документације и планских докумената, на основу Јавног позива за пријаву пројеката програма подршке унапређења развоја недовољно развијених општина за 2021. годину, где спадају јединице локалне самоуправе из 4. категорије развијености.

Љиљана Ристановић