Нова дезинфекција улица и других јавних површина у месној заједници Центар у Малом Зворнику обављена је у петак, 30. априла.

Tретиране су површине на којима се креће велики број људи, a коришћен је раствор 0,5 % Пиностерил 200, течно дезинфекционо средство на бази персирћетне киселине.

Дезинфекцију су обавили радници Јавног комуналног предузећа „Дрина“, у складу са препоруком општинског Штаба за ванредне ситуације и мерама против епидемије заразне болести Ковид-19.

ЈКП „Дрина“ задужено је за дезинфекцију јавног простора и јавних површина на подручју малозворничке општине и у наредном периоду често ће вршити прање и дезинфекцију улица, како би се смањило преношење вируса корона.

Према препоруци Штаба за ванредне ситуације општине Мали Зворник, појачано спровођење мера дезинфекције обавезно је у свим институцијама и јавним установама у општини, Општинској управи општине Мали Зворник и осталим државним органима и органима локалне самоуправе, предузећима, услужним радњама, установама и организацијама, а наведени субјекти дужни су да самостално организују дезинфекцију простора и површина унутар својих објеката.

Такође, обавезна је и честа дезинфекција заједничких просторија у стамбеним зградама.

Љиљана Ристановић