Председник општине Мали Зворник, Зоран Јевтић, примио је данас на пункту за имунизацију у Средњој школи трећу дозу вакцине против заразне болести „Ковид 19“ и поново позвао суграђане да следе његов пример и вакцинишу се против коронавируса.

Након добијања вакцине, он је рекао да се осећа добро и да је и овог пута, као и приликом претходне две вакцинације, примио вакцину „Астра Зенека“.

Јевтић је навео да малозворнички Дом здравља има довољан број вакцина, да је Република Србија обезбедила вакцине различитих произвођача и да је на грађанима да поступе одговорно према себи, свом здрављу, породици и окружењу, оду и вакцинишу се, јер је вакцина, како је истакао, још увек једини ефикасан начин заштите од инфекције и има снагу да заустави епидемију.

Председник општине Мали Зворник, који је почетком текуће године прележао Ковид-19, присетивши се тог искуства, рекао је да Ковид-19 није нимало безазлено обољење и да грађани не треба да се двоуме око тога да ли да приме вакцину или не, већ да то учине што пре.

Јевтић је рекао да је број заражених коронавирусом у општини Мали Зворник у порасту и да је међу оболелима који се јављају малозворничкој Ковид амбуланти више од 70 посто невакцинисаних пацијената.

Због све већег броја преминулих од коронавируса, он је апеловао на све суграђане, посебно на старије, да приме вакцину и заштите се од тешког облика Ковид – 19 инфекције и могућег смртног исхода ове болести, који је све чешћа појава код пацијената.

Љиљана Ристановић