Ради сузбијања ширења заразне болести Ковид-19, Јавно комунално предузеће „Дрина“ обавило је у петак, 04. децембра, ново превентивно прање и дезинфекцију улица и јавних површина у месној заједници Центар у Малом Зворнику.

Дезинфекција је вршена у поподневним сатима око зграде Дома здравља и Ковид амбуланте, Предшколске установе „Црвенкапа“, зграде општине, испред школа, продавница и других места на којима се креће велики број људи.

Коришћен је раствор 0,5 % Пиностерил 200, који је течно дезинфекционо средство на бази персирћетне киселине (активног кисеоника).

ЈКП „Дрина“ задужено је за дезинфекцију јавног простора и јавних површина на подручју малозворничке општине и у наредном периоду често ће вршити прање и дезинфекцију улица, како би се смањило преношење вируса Корона.

Према наредби Штаба за ванредне ситуације општине Мали Зворник, појачано спровођење мера дезинфекције обавезно је и у свим институцијама и јавним установама у општини, Општинској управи општине Мали Зворник и осталим државним органима и органима локалне самоуправе, предузећима, услужним радњама, установама и организацијама, а наведени субјекти дужни су да самостално организују дезинфекцију простора и површина унутар својих објеката.

Такође, обавезна је и честа дезинфекција заједничких просторија у стамбеним зградама.