Мали Зворник, 07.07.2020. године  

Командант Штаба за ванредне ситуације општине Мали Зворник и председник општине Зоран Јевтић саопштио је да је још једна особа у општини Мали Зворник заражена вирусом Корона. 

Према његовим речима, реч је о лицу које ради и здравствено је осигурано у суседној општини Зворник (РС – БиХ), а живи на територији Малог Зворника. 

Јевтић је навео да је овај случај инфекције евидентиран од стране Завода за јавно здравље у Зворнику (РС – БиХ), те да се из тог разлога не може водити на евиденцији Завода за јавно здравље из Шапца, због чега је званични број оболелих од Ковида – 19 у општини Мали Зворник и даље четири, иако, са поменутим, новим случајем, практично има пет заражених. 

Особе које су биле у контакту са оболелом особом, решењем санитарне инспекције, стављене су у кућну изолацију. 

С обзиром да свакодневно у општину Мали Зворник пристиже велики број људи на одмор, председник општине апеловао је на суграђане и госте да се, због актуелне епидемиолошке ситуације и све већег броја заражених Ковидом – 19, стриктно придржавају мера превенције и тако заштите себе и друге од инфекције. 

Он је подсетио да су држање дистанце при комуникацији и ношење заштитних маски и рукавица, уз појачану хигијену руку, одеће, обуће, радног и животног простора, најзначајније заштитне мере које треба примењивати. 

Јевтић је најавио да ће, поводом епидемиолошке ситуације, Штаб за ванредне ситуације општине Млаи Зворник заседати до краја текуће радне седмице. 

Љиљана Ристановић