Канцеларија за младе Мали Зворник  успоставила је нови сервис Каријерни инфо кутак, у оквиру пројекта „Професионална оријентација у Србији“, који се спроводи у сарадњи са Немачком организацијом за међународну сарадњу GIZ, а уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Министарства омладине и спорта Републике Србије. Циљ пројекта је успостављање одрживог и функционалног система професионалне оријентације у свим основним школама и канцеларијама за младе у Србији у периоду од 2011. до 2015. године.

Каријерни инфо кутак, који се налази у просторијама Канцеларије за младе Мали Зворник у Краља Петра I 38, радиће сваког дана од 12 – 14 часова.

Циљ је да се младима понуди трајна услуга која ће им помоћи у планирању каријере, преузимању одговорности и укључивању у свет рада доношењем промишњене, ваљане и самосталне одлуке. Млади у оквиру овог програма добијају прилику да се упознају са свим карактреристикама неког занимања, да сазнају које су могућности образовања за жељено занимање и да се у радионицама, на семинарима, групним посетама, експертским интервјуима и другим активностима на практичан начин упознају са жељеним занимањем. Овим услугама Канцеларија за младе ствара услове да се смањи јаз између света образовања и света рада.

У наредном периоду планиране су радионице, реални сусрети са представницима занимања, а и реални сусрети средњошколаца и основаца, који ће помоћи основцима при одабиру профила средње школе.