Представници општинске управе и Јавног комуналног предузећа „Дрина“ из Малог Зворника су данас присуствовали Конференцији „Дигитализација надзора над јавним предузећима“ која је организована у оквиру пројекта Реформа локалних финансија II у Србији (RELOF2) подржаног од стране Швајцарске Владе и у сарадњи са Министарством привреде.

На Конференцији су представљени резултати дигитализације надзора над радом јавних предузећа, укључујући нови софтвер за надзор над јавним предузећима.

У раду конференције учествовали су министарка привреде Анђелка Атанасковић, директор Швајцарске канцеларије за сарадњу Рихард Коли, помоћница министра привреде Дубравка Дракулић, градоначелник Зрењанина Симо Салапура, директорка RELOFФ2 пројекта Ана Јоловић и супервизор пројекта Јоргос Хаџијагу.

Конференција је била стручног карактера и намењена је представницима републичких и локалних јавних предузећа, као и њиховим оснивачима, како би заједнички повећали ниво ефикасности, ефективности и транспарентности рада јавних предузећа у Републици Србији.

У сарадњи са Министарством привреде, RELOF2 је у протеклом периоду радио на унапређењу корпоративног управљања у локалним јавним предузећима, као и на развоју информационог система надзора над јавним предузећима у Србији који ће омогућити дигитализацију.

#upravljamoDAImamo

Извор и фото: RELOF2 и Локалне финансије