28.06.2017. године

У Малом Зворнику у четвртак, 29. јуна, биће отворена 12. Ликовна колонија, у организацији Библиотеке „17. Септембар“. Учешће на тадиционалној манифестацији, која ће ове године, уз богат пратећи програм, трајати четири дана, најавило је 35 уметника из Србије. 

Манифестацију ће у Дому културе, у 10.00 часова, отворити председник општине Мали Зворник Зоран Јевтић. 

Директорица библиотеке Славојка Спасеновић каже да ће овогодишња сликарска колонија бити најмасовнија и, у погледу садржаја, најбогатија до сада. Она очекује учешће 35 сликара, из готово свих крајева Србије, међу којима ће бити углавном академски сликари. 

“Ликовна колонија у Малом Зворнику по први пут трајаће 4 дана, од 29. јуна до 02. јула. Ове године уведен је пратећи програм, који треба да боравак уметника у општини учини садржајнијим”, рекла је Спасеновић, истичући да је овај летњи догађај постао омиљен међу сликарима, због чега је обогаћен и продужен за један дан.

 

Вече након отварања манифестације у Дому културе предвиђено је за наступ фолклорне секције. Следећег дана на програму је вече хумора и сатире, у оквиру којег ће гостовати­­­­­­­­­­ познати карикатуриста Сава Бабић. У суботу учеснике очекује излет на језеро у Сакару, током којег је планирана вожња катамараном по језеру, док ће на обали организатор у котлићима припремати нека од традиционалних локалних специјалитета. 

Последњег дана манифестације, у недељу, у вечерњим сатима у Дому културе у Малом Зворнику је отварање изложбе и представљање радова насталих у оквиру колоније, која ће остати отворена за посетиоце током читавог лета. 

                Љиљана Ристановић