Мали Зворник, 06.08.2019. године  

Традиционални, 10. по реду, сусрет Малозворничана и Зворничана на мосту Краља Александра I Kарађорђевића “Људи и мостови“ одржан је у недељу, 04. августа, у подне. Јубиларна манифестација, под покровитељством општине Мали Зворник и града Зворника, којом суседи указују на суживот и нераскидиве везе које их спајају, протекла је у знаку вести о почетку обнове старог пешачког моста на Дрини. 

Сусрет комшија почео је уобичајеним руковањем челника два места, који су том приликом разменили пригодне поклоне, као симбол међусобног уважавања и сарадње на добробит локалних заједница које представљају. 

Обраћајући се окупљеним мештанима и представницима медија, градоначелник Зворника Зоран Стевановић најавио је да ће за осам дана почети радови на реконструкцији моста, за шта је Влада Србије издвојила 600.000 евра. 

Он је рекао да очекује да ће мост изгледати импозантно када буде завршен, јер је у плану израда посебне расвете и декорације, која треба да допринесе његовој лепоти и препознатљивости. 

Председник општине Мали Зворник Зоран Јевтић рекао је да је предстојећа обнова моста од великог значаја за оба насеља и да је добро што Србија иде путем економског развоја и напретка и што може да финансијски помаже пројекте као што је овај. 

Организатор манифестације, Туристичка организација града Зворника, у сарадњи са Библиотеком „17. септембар“ из Малог Зворника, на штандовима постављеним на мосту, и овог пута, током сусрета промовисала је богату туристичку понуду две општине, са акцентом на презентацији локалне гастрономије, сувенира и домаће радиности. 

У завршници традиционалног скупа на средини моста одржан је пригодан културно – уметнички програм, у оквиру којег су наступили чланови дечјег ансамбла фолклорне секције малозворничке библиотеке и Фолклорне групе „Свети Сава“ из Зворника. 

Полагање венца на место страдања спортисте Андреја Беуца из Словеније, који је 2016. године изгубио живот приликом скока са моста у реку, овог пута обављено је непосредно пред почетак манифестације. 

Љиљана Ристановић

{gallery}/2019/2019-08-06_ljudi_i_mostovi{/gallery}