Основне школе на подручју општине Мали Зворник добиле су од Ротари клуба из Лознице дронове и обуку за наставнике за коришћење ове савремене опреме.

Донација је реализована у оквиру Глобал Гранта Ротари Фондације, у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.

Свих 5 малозворничких основних школа добило је по један дрон намењен првенствено за рад са вишим разредима, за унапређење наставе и сазнања ученика у области нових техничких достигнућа.

Председник општине Мали Зворник, Зоран Јевтић, захвалио је донаторима на поклону, рекавши да ће опрема сигурно веома обрадовати ученике и да допринети квалитетнијој настави.

Према речима секретара Ротари клуба из Лознице, Томислава Перића, Мали Зворник је део свеобухватније акције „200 дронова за основне школе у Србији”, а партнери Дистрикту 2483 Србија и Црна Гора, у овом пројекту, су Ротаријанци из Џорџије, Немачке и Швајцарске.

Он је навео да лознички Ротари клуб има традицију реализације хуманитарних акција у општини Мали Зворник, подсетивши да је пре годину дана у сарадњи Ротари клубова из Лознице и Бијељине, уз подршку Ротари клуба из Немачке у еколошкој акцији на Зворничком језеру, уз употребу брода за чишћење смећа, за неколико дана прикупљено око 50 тона различитог отпада.

Перић је најавио да је у плану набавка брода за сакупљање плутајућег отпада на реци Дрини, који представља велики еколошки проблем и нарушава изглед реке и околине.

Секретар лозничког Ротари клуба подсетио је да ова организација у општини Мали Зворник и осталим локалним заједницама у Подрињу има традицију да помаже и сиромашнима, деци са посебним потребама, народним кухињама, те да је раније обезбедила помоћ у грађевинском материјалу породици Аметовић из Радаља за обнову породичне куће.

„Lotel Media Group“ Лозница/Љ.Ристановић