Мали Зворник, 09.01.2018. године 

Добри односи, слична интересовања и изазови са којима се суочавају општине Мали Зворник и Уб зближиле су и повезале ове две локалне заједнице и оне су од Нове године братске општине. Повељу о братимљењу Малог Зворника и Уба председници општина Зоран Јевтић и Дарко Глишић потписали су 28. децембра у Убу, у намери да постојеће добре односе два места продубе и конкретизују кроз сарадњу у различитим областима. 

Челни човек Уба и домаћин на потписивању повеље са Малим Зворником Дарко Глишић рекао је овим поводом да је веома задовољан што је дошло до потписивања документа који ће у новој години омогућити конкретну сарадњу две општине и размену свега што оне баштине у својој традицији, на добробит грађана обе локалне заједнице. Он је пожелео да захваљујући тој сарадњи општине постану богатије за нова искуства, која ће им помоћи да боље функционишу и одговоре потребама које их тиште. 

Глишић је захвалио председнику општине Мали Зворник Зорану Јевтићу и свим одборницима Скупштине општине Мали Зворник што су подржали предлог повеље, као и својим сарадницима у Убу, који су разумели потребу и важност ширења круга пријатеља. 

Обраћајући се окупљенима на церемонији потписивања повеље о братимљењу са општином Уб, председник општине Мали Зворник Зоран Јевтић изразио је своје задовољство боравком у тој општини, развојем и напретком који је уочио доласком у ово место, истичући да би волео да Мали Зворник постигне да оствари бар део резултата које бележи општина Уб. Он је рекао да је за њега веома значајно познанство и сарадња са челницима те општине, додајући да сматра да је за житеље Уба веома срећна околност то што за председника општине имају господина Дарка Глишића. 

На крају обраћања челника две братске општине уследила је размена симболичних, пригодних поклона. 

У тексту повеље о братимљењу Малог Зворника и Уба стоји да је документ потписан у складу са обостраном жељом општина за развијањем сарадње и пријатељских веза, у циљу непосредног дугорочног повезивања и сарадње у области привреде, пољопривреде и туризма, образовања, науке, културе, спорта, здравствене заштите, заштите животне средине, локалне самоуправе и других сегмената друштвеног живота. 

Љиљана Ристановић

 

Погледајте видео прилог Bratimljenje opštine Ub i opštine Mali Zvornik. decembar 2018. from RTV City UB on Vimeo.

{gallery}/2019/2019-01-09_bratimljenje_ub{/gallery}