Мали Зворник, 18.12.2018. године 

Поводом предстојећих божићних и новогодишњих празника општина Мали Зворник обезбедиће пакетиће за 736 малишана у школама и вртићима у братској општини Косовска Митровица. Пакетићи ће бити додељени српској и ромској деци у том граду, у Предшколској установи „Даница Јарамаз“, коју похађа 653 деце, узраста до 7 година, при Основној школи „Владо Ћетковић“, где борави 35 деце ромске националности, који похађају предшколски програм, као и у Специјалној школи „Косовски божур“, коју похађа 48 малишана са сметњама у развоју. 

Према речима председника општине Зорана Јевтића, одлуку да обезбеди пакетиће за децу у братској општини Косовска Митровица општина Мали Зворник донела је у жељи да подржи становништво на Косову, узимајући у обзир веома тешку политичко-безбедносну ситуацију у јужној покрајини, која се огледа у намери косовских Албанаца и њихових институција да униште и отерају српски народ са њихових вековних огњишта. 

Он је навео да је помоћ у виду новогодишњих пакетића за децу опредељена у договору са руководством у Косовској Митровици, односно на њихов предлог, у оквиру традиционално добрих односа две побратимске општине, који се огледају у свим видовима сарадње две локалне самоуправе. 

Јевтић је најавио да ће пакетиће деци у Косовској Митровици уручити лично, са замеником председника општине Мали Зворник Милошем Радојчићем, највероватније у среду, 26. децембра. 

Љиљана Ристановић