Помоћница министра у Министарству за бригу о породици и демографију, Александра Чамагић, истакла је током радне посете Малом Зворнику, да демографска политика поред финансијске помоћи породици с децом подразумева низ других мера, а Мали Зворник је пример добре праксе када је реч о издвајањима из општинског буџета.

После састанка помоћнице министра са председником општине Мали Зворник, Зораном Јевтићем, наглашено је да овде директна издвајања за породицу нису мала.

За прво дете родитељски додатак из локалног буџета је 55.000 динара, за друго 65.000, а за треће 75.000 динара. Свако новорођенче добија пакет беби-опреме у вредности од 5.000 динара, ауто-седишта добијају сва деца до пет година старости, а милион динара Мали Зворник издваја за младе брачне парове који се определе за куповину сеоских кућа и окућница.

Александра Чамагић се током боравка у Малом Зворнику састала и са инвеститором из Турске, Бератом Ишаширом, власником Компаније „Кајра текстил“, која у овом месту запошљава 148 радника и који је у договору с локалним руководством најавио отварање вртића у оквиру ове фабрике.

Извор: РТВ Подриње Лозница