Мали Зворник, 17.05.2018. године

Матуранти малозворничких средњих школа плесаће сутра, тачно у подне, заједно са вршњацима широм Европе, чувени Штраусов кадрил, чиме ће означити крај свог средњшколског образовања. Плес ће бити одржан на платоу у центру Малог Зворника, у оквиру манифестације European Quadrrille Dance Festival, која ће се истовремено догодити у бројним европским градовима. 

Плес матураната у Малом Зворнику организују Општина Мали Зворник, Канцеларија за младе, Средња школа и Библиотека „17. септембар“. 

Матурантски плесни канрневал је највећи синхрони плес у свету и овог пута 44 ученика завршних разреда средњих школа из Малог Зворника имаће прилику да плеше истовремено са вршњацима из Европе. 

Дефиле матураната кренуће у 11.30 часова, испред Средње школе, а почетак плеса је у 12.00 часова, на платоу испед хотела “Royal Drina”у Малом Зворнику. 

За ову прилику Општина Мали Зворник матурантима је набавила мајице и кишобране, у белој и плавој боји, са логом чувене манифестације. 

Осим матураната из Малог Зворника, који на манифестацији учествује трећу годину заредом, европским вршњацима на матурантском плесу придружиће се и матуранти из бројних других општина и градова у Србији. 

European Quadrrille Dance Festival постаје све популарнија и масовнија манифестација, на којој је прошле године учествовало 44.000 матураната. 

И ове године она ће се борити да по броју учесника оствари нови Гинисов рекорд у симултаном плесу. 

Љиљана Ристановић