У Предшколску установу „Црвенкапа“ у Малом Зворнику од септембра кренуће 197 малишана.

Упис деце у вртић за школску 2023/2024. годину обављен је у мају текуће године.

Према речима директорке, Олге Спасојевић, у конкурском року примљена су 53 нова захтева за пријем деце у установу, од чега су 52 прихваћена, док је један захтев одбијен због неиспуњавања услова у погледу узраста детета, јер је имало мање од годину дана.

Она је истакла да је удовољено свим родитељима на територији општине Мали Зворник који су поднели захтев за смештај деце у вртић у новој школској години и да нема одбијених због смештајних капацитета, као што је то раније био случај.

Спасојевић је истакла да захваљујући изградњи новог објекта у Доњем Насељу места у вртићима тренутно има довољно за потребе које постоје на подручју општине.

На обавезни предшколски програм уписано је 65 деце, што је мање у односу на прошлу годину, у којој је поменути програм похађало 90 предшколаца.

Предшколски програм одвијаће се у вртићима и основним школама на територији општине свакодневно током радне седмице, у трајању од по 4 сата.

Директорка вртића навела је да ће време док траје летњи одмор бити искоришћено за уређење подова и још нека сређивања просторија, што је финансијски омогућила локална самоуправа.

Она је истакла да је родитељима који имају потребу за смештајем деце у вртић, док у установи траје колективни одмор, на располагању нови вртић у Доњем Насељу, који остаје да ради као дежурни током летњег периода, те да установа само једну седмицу у потпуности неће радити, због дезинфекције просторија.

Директорка Предшколске установе „Црвенкапа“ у Малом Зворнику рекла је да захваљујући подршци Републике Србије и локалне самоуправе оба вртића имају одличне услове за рад и боравак деце.

Она се похвалила да је на конкурсу Министарства правде ова установа недавно добила средства за набавку дидактичке опреме и рачунарске технике, у вредности од 780.000 динара, чиме ће услови за рад бити драстично побољшани.

Будући да кров на вртићу у Малом Зворнику није у добром стању и да постоји потреба за заменом, установа је конкурисала за средства неопходна за замену кровне конструкције код Амбасаде Јапана.

Процењена вредност пројекта са којим је установа конкурисала з адонацију износи 5.808.196 динара.

 Како је навела, према информацијама које има, пројекат је прослеђен у Токио на одлучивање.

Она се нада да ће највероватније бити одобрен и подржан од Владе Јапана, те да би уколико буде тако уговор о реализацији пројекта могао да буде потписан у јануару следеће године.

„Lotel Media Group“ Лозница/Љ.Ристановић