Општина Мали Зворник донела је одлуку о додели 1.000.000 динара бесповратних средстава брачном пару Марици и Горану Лазић из Малог Зворника, који имају двоје деце, за куповину куће са окућницом у селу Радаљ.

Поводом тога председник општине, Зоран Јевтић, примио је у четвртак, 26. маја, у свом кабинету чланове породице Лазић, честитао им на додељеним средствима за куповину куће на селу и пожелео дуг и срећан живот у новом дому.

Он је подсетио да локална самоуправа неколико година спроводи меру подршке породицама у оквиру које суфинансира куповину кућа за младе брачне парове који желе да остану на селу, чиме жели да им помогне да брже и лакше стекну породични дом, али и допринесе останку становништва у сеоским месним заједницама.

„Настојимо да помогнемо породицама колико је у нашој моћи да обаве овај важан и одговоран задатак у животу и стекну дом. Захваљујући подршци локалне самоуправе неколико породица купило је куће на селу, чиме смо оживели напуштена сеоска домаћинства и наставиће то да чинимо и убудуће. Такође, радићемо и даље на побољшању услова за живот на селу и трудити се да буду што приближнији условима које имамо у урбаном делу општине“, закључио је Јевтић.

 „Lotel Media Group“ Лозница/Љ.Ристановић