Председник општине Мали Зворник, Зоран Јевтић, рекао је да га веома радује намера фабрике „Bauwin decor“, из Брасине, да закупи пословни простор у Индустријској зони у Доњем Насељу ради проширења производње и пословања, јер, како је навео, јача привредна активност овог предузећа значи и отварање нових радних места.

Наводећи да је у питању пословни простор који је требало да користи инвеститор из Египта, а са којим је општина недавно раскинула уговор о закупу, он је испричао да је идеја фабрике из Брасине да на том месту, осим ПВЦ столарије, производи и дрвену столарију и да би фирма у старту могла да запосли 20 или 30 радника.

Поводом иницијативе фабрике да закупи наведени пословни простор, протекле седмице у кабинету председника општине Мали Зворник одржан је састанак руководства локалне самоуправе и представника фабрике, на којем је разговарано о условима изнајмљивања наведеног простора.

Састанку је присуствовао и власник предузећа „Bauwin decor“, Мустафа Јавуз, који је власник и компаније „Yavuz“, која у Босни и Херцеговини запошљава око 600 радника.

Јевтић је захвалио фирми „Yavuz“ што је изабрала општину Мали Зворник за рад фабрике „Bauwin decor“ и истакао да ће локална самоуправа наставити да побољшава услове за рад мале привреде који ће погодовати постојећим приватним фирмама и привући нове инвеститоре.

Погон ПВЦ столарије „Bauwin decor“, у Брасини, успешно послује од 2018. године.

Отворен је уз подршку Општине Мали Зворник и тренутно запошљава око 40 радника.

„Lotel Media Group“ Лозница/Љ.Ристановић