Акција чишћења десне обале реке Дрине у Малом Зворнику биће одржана у суботу, 05. јуна, у организацији општине Мали Зворник, ЈП „Србијашуме“ и ЈКП „Дрина“ Мали Зворник, поводом Међународног дана заштите животне средине, који ће тог дана у читавом свету бити обележен низом различитих активности усмерених на подизање свести људи о значају заштите и очувања животне средине.

Будући да се на овом месту одржава традиционална риболовна, спортско-туристичка манифестација „Скобаљијада“, заказана за 12. јун, у оквиру акције истовремено биће обављена припрема терена и уређење простора за предстојећу манифестацију, као и за манифетацију „Дрина је смисао живота“, која ће уследити крајем јула текуће године.

Локална самоуправа и ЈП „Србијашуме“ позивају заинтересоване грађане и удружења грађана да се у што већем броју одазову акцији.

Скуп заинтересованих учесника заказан је за суботу, у 10 часова, на шеталишту поред реке Дрине у центру Малог Зворника.

У зависности од броја учесника, акција ће бити спроведена на делу реке Дрине у месној заједници Центар и на делу Зворничког језера, од плаже у Сакару до Велике Реке.

Логистичку подршку акцији пружиће Општина Мали Зворник, ЈП „Србијашуме“ и ЈКП „Дрина“.

За учеснике биће обезбеђена хигијенска средства и кесе за отпатке.

Светски дан заштите животне средине је дан који се обележава у целом свету, сваког 5. Јуна, кроз различите активности и кампање, с циљем скретања пажње јавности на бројне еколошке проблеме и потребу очувања животне средине.

Обележавање Светског дана заштите животне средине ове године фокусира се на обнављање екосистема.

Љиљана Ристановић