21.06.2017. године

Захваљујући донацији Амбасаде Јапана, ЈКП „Дрина“ Мали Зворник набавило је нови камион за прикупљање смећа и 50 нових контејнера. 

Камион је марке „Ивеко“, мањих димензија, погодан за прикупљање смећа у уским градским улицама, док су контејнери запремине 1,1 м3. 

Донирана опрема у ЈКП „Дрина“ стигла је протекле седмице. 

Према речима председника општине Зорана Јевтића, у питању је донација у износу од 63.400 евра, за коју је уговор са Амбасадом Јапана потписан пре пола године. 

Средства за набавку опреме за побољшање комуналне делатности у Малом Зворнику добијена су кроз програм финансирања пројеката за решавање основних потреба становништва (ПОПОС), који спроводи Јапанска амбасада у Србији. 

„Потписивање уговора о донацији у Амбасади Јапана обављено је у децембру 2016. године. У међувремену спроведене су све неопходне процедуре и извршена набавка опреме“, изјавио је Јевтић, који се узгред, још једном, захвалио донатору на поклону. 

Он је рекао да ће возило ускоро бити стављено у употребу, објаснивши да је пре тога неопходна његова регистрација, која ће уследити одмах по добијању атеста.

Љиљана Ристановић

{gallery}/2017/2017-06-21_smecar_japan/{/gallery}