Мали Зворник, 08.04.2020. године 

Општина Мали Зворник још увек одолева пандемији вируса Корона и нема заражених. Имајући у виду да је ових дана неколико случајева оболелих од Ковида – 19 регистровано на територији града Лозница и у суседној општини Крупањ, командант Штаба за ванредне ситуације општине Мали Зворник и председник општине Зоран Јевтић упутио је апел суграђанима да поштују у потпуности мере Владе Србије, поготово сада када околна места имају регистроване случајеве заражених Корона вирусом. 

На седници Штаба у уторак, 07. априла, он је суграђанима поручио да остану код својих кућа и избегавају контакте са другим људима, јер је сваки социјални контакт за време пандемије потенцијално ризичан. 

На овом заседању донета је и наредба да су сви малопродајни објекти на територији општине дужни да се строго придржавају мера Владе Републике Србије и поштују прописано радно време, као и друге мере, у циљу спречавања ширења болести Ковид – 19.                

Инспекцијски органи задужени су да прате рад малопродајних објеката и појачају контроле на терену, како би пратили поштовање мера Владе.

На заседању је утврђен и усвојен текст обавештења за лица која се брину о особама компромитованог здравственог стања, непокретним и слабо покретним особа, као и лицима са посебним потребама, да захтев за добијање дозволе за кретање током трајања полицијског часа, у циљу пружања неопходне помоћи овим особама, могу поднети Општинској управи општине Мали Зворник, преко дежурног контакт центра, на адресу електронске поште: stabmalizvornik@gmail.com.

Наведено је да захтев треба да буде написан у слободној форми, уз обавезно прилагање медицинске документације, којом се потврђује стање особе којој је потребна помоћ.

У захтеву је неопходно навести име и презиме, адресу, јединствени матични број и број телефона особе која пружа помоћ, као и податке о особи којој се помоћ пружа.

Оправданост захтева, сходно инструкцији, вршиће најпре Општинска управа, која ће, у случају оправданости, захтеве прослеђивати Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, које ће коначно оценити оправданост захтева и издавати дозволу за кретање.

У обавештењу је наведено да је за сва појашњења процедуре заинтересованим лицима на располагању мејл адреса stabmalizvornik@gmail.com и број телефона: 015/7-195-196, радним данима од 07 до 15, а викендом од 07 до 12 часова.

На јучерашњем заседању Општинског штаба за ванредне ситуације општине Мали Зворник усвојене су и две препоруке. 

Општинском већу општине Мали Зворник препоручено је да донесе акт којим ће обуставити плаћање услуга Предшколској установи „Црвенкапа„ у Малом Зворнику за  време трајања ванредног стања  у Републици Србији, а почев од 16. марта текуће године, од када ова станова, услед уведеног ванредног стања, не пружа услуге. 

У складу са захтевом ЈКП „Дрина“ Мали Зворник, за достављање мишљења у вези већ покренутих јавних набавки, Штаб за ванредне ситуације констатовао је да су наведене набавке потребне за функционисање ЈКП „Дрина“ Мали Зворник и дао је препоруку овом предузећу да  поступа у складу са Законом о јавним набавкама,  дописом Министарства финансија Републике Србије и Управе за јавне набавке.

Љиљана Ристановић

{gallery}/2020/2020-04-07_stab{/gallery}