11.11.2016. године

У циљу постизања боље јавне хигијене на својој територији, Општина Мали Зворник финансирала је набавку 30 нових контејнера за одлагање смећа. Куповина контејнера обављена је преко ЈКП „Дрина“ Мали Зворник, а испорука од стране добављача обављена је јуче после подне.

Према речима председника општине Зорана Јевтића, реч је о контејнерима запремине 1,1 м3, за чију набавку је из буџета општине издвојено милион динара.

„Нови контејнери замениће старе, дотрајале, а одређен број њих биће постављен на местима на којима до сада нису постојали, рекао је Јевтић и додао да план расподеле контејнера још није утврђен, али да је сигурно да ће они бити распоређени према потребама, по свим месним заједницама на подручју општине.

„Набавка нових контејнера допринеће стварању бољих услова за одлагање отпада, али и утицати на подизање свести грађана о важности очувања животне средине и јавне хигијене, што је један од приоритета наше локалне политике, истакао је Јевтић.

О дистрибуцији и одржавању контејнера стараће се Јавно комунално предузеће „Дрина“ Мали Зворник. Директор овог предузећа Драган Чикарић захвалио се Општини Мали Зворник на донацији и најавио да се у наредном периоду, такође захваљујући залагању општинске власти, од Амбасаде Јапана у Србији очекује добијање 50 контејнера за одлагање отпада и мини камиона за прикупљање смећа у граду.

Фото: Мали Зворник Инфо