Општина Мали Зворник уложила је из буџета око 1.000.000 за опремање новог санитетског возила, купљеног 2020. године за потребе Дома здравља, у циљу унапређења рада установе, првенствено током пандемије заразне болести Ковид – 19.

У оквиру набавке опреме за санитет купљен је дефибрилатор, ЕКГ апарат, сет од 3 Шанцове крагне, спинална даска, кардиолошка столица, сет од 2 удлаге, реанимациони сет, пулсни оксиметар, 2 торбе за ампуле и 2 ручна мерача притиска.

Након опремања возило су обишли и разгледали председник општине Зоран Јевтић и председник Скупштине општине Радован Тадић, са сарадницима.

Директорка Дома здравља, Валентина Ристић, навела је да је санитет у употреби већ годину дана и да је захваљујући улагању локалне самоуправе комплетно опремљен и има све што је потребно за рад приликом хитног транспорта пацијената.

Ново санитетско возило које је за локални Дом здравља купила општина Мали Зворник предато је установи на располагање 05. августа 2020. године.

Санитет комби, марке Ford Custom L2H2, са пратећом опремом, коштао је 3.750.000 динара, а набављен је средствима из буџета општине.

Део средстава за куповину санитета, у износу од 600.000 динара, обезбедили су локални привредници, путем донација.

Директорка установе Валентина Ристић том приликом захвалила је локалној самоуправи и привредницима на вредној набавци за Дом здравља, истакавши да су куповином санитета знатно побољшани услови за рад установе.

Ово је друго по реду санитетско возило које је општина Мали Зворник купила Дому здравља у последње четири године.

Претходно је, 2017. године, набављено теренско санитетско возило, марке Dacia Duster, предвиђено првенствено за вожњу у брдовитим и тешко доступним пределима.

Љиљана Ристановић