Обавештавамо Вас да је развојни програм ЕУ ПРО Плус који финансира Европска унија, а спроводи се у сарадњи са Министарством за европске интеграције објавио Јавни позив за достављање предлога пројеката  за доделу бесповратних средстава за набавку опреме и увођење услуга за предузетнике, микро и мала предузећа.

У оквиру овог Јавног позива биће подржани предлози пројеката предузећа и предузетника који желе да набаве нову опрему или уведу услуге (увођење стандарда, унапређење технолошких процеса, сертификација и сл.), све са циљем отварања нових радних места и доприноса расту и развоју микро и малих предузећа, као и повећања њихове конкурентности.

Право учешћа на јавном позиву имају предузетници, микро и мала предузећа која су регистрована за производну делатност или пружање услуга у једној од 99 локалних самоуправа укључених у реализацију програма ЕУ ПРО Плус, а који су основани у периоду од 1. јануара 2016.  до 31. децембра 2020. године.

Појединачни износ бесповратних средстава по пројекту је од 10.000 до 40.000 евра (уз обавезу  апликанта да обезбеди сопствено учешће у инвестицији од мин. 20%, односно 15% за апликанте који припадају IV категорији развијености, где спада и Мали Зворник). Друштвено одговорне активности које доприносе локалним заједницама су обавезни део свих предлога пројеката који буду одобрени за финансирање. Све информације о позиву и обрасци за подношење пријаве доступни су на интернет страници www.euproplus.org.rs, а рок за достављање предлога пројеката је 30. јун 2022.године. 

Како  бисмо унапредили доступност  информација и додатних детаља о позиву, за све заинтересоване потенцијалне кориснике организоваћемо  инфо-сесије  током маја и јуна месеца 2022. године, где  сте  и  Ви  и  Ваши  сарадници  добродошли, док ће Програм такође  организовати и две онлајн инфо-сесије. Детаљне информације о месту и времену одржавања инфо-сесија, као и пријава за учешће биће доступни су на интернет страници  www.euproplus.org.rs.