Нова дезинфекција јавних површина у општини Мали Зворник, ради сузбијања ширења заразне болести Ковид – 19, обављена је у уторак, 29. децембра, у поподневним сатима.

Дезинфекцију су извршили радници Јавног комуналног предузећа „Дрина“, а третиране су површине на којима се креће велики број људи.

Коришћен је раствор 0,5 % Пиностерил 200, који је течно дезинфекционо средство на бази персирћетне киселине (активног кисеоника).

Према речима директора ЈКП „Дрина“, Драгана Чикарића, осмишљавањем новог система дезинфекције, уз употребу пумпе на погон агрегатом и система прскалица, техничка служба Радне јединице „Грејање“ дезинфекцију врши на ефикаснији начин, који је омогућио да обухват јавних површина за дезинфекцију буде проширен ван месне заједнице Центар.

ЈКП „Дрина“ задужено је за дезинфекцију јавног простора и јавних површина на подручју малозворничке општине и у наредном периоду често ће вршити прање и дезинфекцију улица, како би се смањило преношење вируса Корона.

Према наредби Штаба за ванредне ситуације општине Мали Зворник, појачано спровођење мера дезинфекције обавезно је и у свим институцијама и јавним установама у општини, Општинској управи општине Мали Зворник и осталим државним органима и органима локалне самоуправе, предузећима, услужним радњама, установама и организацијама, а наведени субјекти дужни су да самостално организују дезинфекцију простора и површина унутар својих објеката.

Такође, обавезна је и честа дезинфекција заједничких просторија у стамбеним зградама.

Љиљана Ристановић