Мали Зворник, 21.07.2019. године

Прослава Светог Прокопија, заштитника и крсне славе општине Мали Зворник, почела је у 09.00 часова, јутарњом молитвом у цркви Сабора свих Срба светитеља, уз саслужење више свештеника и монаха.

Након свете литургије, кроз центар Малог Зворника до чесме код храма Нови Острог у стени, по 11. пут, пронета је литија, за напредак места и здравље свих који у њему живе.

Литију је предводио гост славе, архимандрит Дософтеј, игуман манастира у Јашију, где се налазе мошти Свете Петке.

 

По завршетку молитвеног идења, традиционално, испред храма у стени, у присуству великог броја верника и гостију, обављен је обред освећења воде и ломљења славског колача.

Обраћајући се окупљенима, председник општине Зоран Јевтић, у име руководства општине и у своје лично име, честитао је суграђанима крсну славу, са жељом да је увек дочекују и прослављају у здрављу, миру и благостању.

Честитку верницима, поводом славе места, том приликом, упутио је и свештеник малозворнички Милета Товаровић.

У наставку свечаности, на платоу испред цркве у стени изведен је пригодан културно – уметнички програм, уз наступ локалних културно – уметничких друштава. 

Крсну славу општине Мали Зворник традиционално су прославили и запослени у Општинској управи. С обзиром на то да је дан Св. Прокопија ове године у недељу, која је нерадни дан, обележавање славе у згради општине уприличено је последњег радног дана прошле седмице, у петак, 19. јула. 

Љиљана Ристановић

{gallery}/2019/2019-07-21_slava_opstine{/gallery}